İESOB’den eğitim seferberliği…

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB), eğitim çalışmalarının verimini ve kalitesini artırmak amacıyla yeni dönemde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM) ile işbirliği yapacak. İki kurumun işbirliği altında düzenlenecek eğitim çalışmalarında İESOB’nin eğitim merkezi, eğitim aracı ve uygulamalı otelinden yararlanılacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ilgili kuruluşu ÇASGEM Başkanı Abdurrahim Şenocak ile eğitimde işbirliği protokolü imzalayan İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, eğitim çalışmalarına büyük önem verdiklerini hatırlattı.

İşsizliğin önemli bir sosyal ve ekonomik sorun olduğuna değinen Mutlu, ‘İzmir’de işsizlik oranları ülke ortalamasının üstünde. İşsizliğin temel nedenini mesleksizlik oluşturuyor. Bu düşüncelerle meslek eğitimi başta olmak üzere, yeni nesilleri geleceğe hazırlamak için her türlü öğretim çalışmalarına büyük önem veriyoruz. ÇASGEM ile imzaladığımız protokolün temelinde de bu düşünce yatıyor. Bildiklerimizi, hünerlerimizi daha fazla insanın hizmetine sunabilmeliyiz’ dedi.

İESOB’nin eğitim çalışmalarını takdirle izlediklerini belirten ÇASGEM başkanı Şenocak ise, eğitim konusunda tecrübe sahibi olan İESOB ile önemli eğitim çalışmaları yapacaklarına inandıklarını söyledi.

İESOB ile ÇASGEM arasında imzalanan protokol gereği, İESOB bünyesinde bulunan eğitim merkezi, gezici eğitim aracı, uygulamalı eğitim oteli düzenlenecek çalışmalarda kullanılabilecek. ÇASGEM ile birlikte planlanacak eğitimlere katılanlara ÇASGEM ve İESOB onaylı katılım belgesi verilecek.

Eğitim konuları

Başta esnaf ve sanatkarlar olmak üzere, iş arayanlar, iş kuracaklar, öğrenciler ve talep eden herkes günün küresel rekabet ve uluslararası pazar şartlarına uygun şekilde düzenlenecek eğitimlere katılabilecek. Müfredat mesleki eğitimlerle sınırlı kalmayacak. Çalışma Hayatında Müşteri İlişkileri Yönetimi, Kişilerarası İlişkiler ve Etkili İletişim, Temel Seviyede Sosyal Diyalog, Müzakere ve İkna Teknikleri, Hitabet Sanatı, Zaman Yönetimi, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Beden Dili, Uygulamalı Stres Yönetimi, İşyerinde Davranış ve Protokol Kuralları, Az Tehlikeli - Tehlikeli - Çok Tehlikeli İşyerlerine İş Sağlığı ve Güvenliği, Proje Döngüsü Yönetimi gibi kişilere iş hayatında ve ekonomik yaşamda ivme kazandırabilecek eğitimlere yer verilecek.

Bize sorun bilgiye ulaşım açısından en uzun süren yöntemdir.
Önce aşağıdakileri deneyebilirsiniz.
Bize Sorun