İESOB ilçe iftarlarında teşkilatı ile biraraya geldi…

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB),  6 ayrı bölgede düzenlediği iftarlarla,  ilçelerdeki esnaf odalarının başkan ve yöneticilerini yerel idarecilerle bir araya getirdi.

İlçelerdeki esnaf yöneticilerinin, kaymakamların, belediye başkanlarının, sivil toplum kuruluşlarının yöneticilerinin, yerel bürokratların, sivil toplum örgütlerinin ve siyasi parti temsilcilerinin katılımlarıyla gerçekleştirilen iftarlara İzmir’den katılan oda başkanları da destek verdi. İESOB onursal başkanı Mehmet Ali Susam da ilçe iftarlarına katılarak teşkilat idarecileri ile bir araya geldi.

6 ayrı ilçede…

İzmir Birliği bu yıl Kemalpaşa, Bergama, Urla, Ödemiş, Menemen ve Tire ilçelerinde iftarlar düzenledi. İftarlarda dayanışma ve beraberlik ruhunun pekiştirilmesi amaçlanırken, iftarların yapıldığı bölgelerin ve çevre ilçelerdeki esnaf yöneticilerinin, muhatap oldukları yerel idarecilerle kaynaştırılması da hedeflendi.

Ramazan aylarında düzenledikleri organizasyonlarla Ahilik geleneğinin bir öğretisi olan dayanışma ruhunu yaşatmaya çalıştıklarını söyleyen İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

İzmir Esnaf Teşkilatının başkanı olmaktan gurur duyduğunu kaydeden Mutlu, ‘Esnaf teşkilatı faaliyetlerinde ve sorunlarının çözümünde yerel yöneticilerden gerekli desteği görüyor. Biz de kaynaşma ve yardımlaşma duygusunun ön plana çıktığı Ramazan ayında bu güzel diyaloglara katkıda bulunmak istiyoruz.’ dedi.

Altın öğütler

İftarlarda esnaf yöneticilerinden üyelerine sahip çıkmalarını da isteyen Mutlu, ‘Esnaf sanatkarlar bizlerin varlık sebebidir. Onlara hizmet, daha rahat çalışma koşulları sağlamak, sık sık üyelerinizi ziyaret ederek durumlarını yerinde görmek, sıkıntılarını öğrenmek ana prensibiniz olmalıdır.

Ramazan vesilesiyle kırgınlıklarınızı giderin. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışını benimseyin. Dargın olmayın, küsmeyin. Ömür dargın kalacak kadar uzun değildir. Fakire fukaraya, garibe sahip çıkın. Yardım yapın ama kimseye göstermeyin.

Birbirinizin yükünü azaltın. Sevginin saygının olmadığı yerde ot bile bitmez. Kurumlarla iyi geçinin. Kurum yöneticilerini ziyaret edin, birlikte hareket edin. Diyanetin bu yılki teması "güvenebilir toplum" yaratmaktır. Birbirinize güvenin. Ramazan'ın teması da "her canın her canda hakkı vardır". O yüzden akrabalarınızı, yakınlarınızı ihmal etmeyin. Devletinizin yanında olun.  Bunlar ahilik teşkilatının bize yüklediği misyondur, aynı zamanda da Ramazan ayının gerekleridir. Bu  prensipleri tüm yaşamınıza yayın.’ diye konuştu.

Esnafın hizmetinde

İftarlara katılan yerel idareciler esnaf teşkilatına mesajlar veren konuşmalar yaparken, İzmir Birliği’nin Onursal Başkanı Mehmet Ali Susam da ilçelerdeki organizasyonlara katılmaya özen gösterdi.

İESOB’nin iftarları ile oda yöneticileriyle buluşmaktan mutluluk duyduğunu kaydeden Mehmet Ali Susam, konuşmalarında esnaf sanatkarların Türk toplumundaki önemine dikkat çekti.

700 yıllık geçmişe dayanan Ahilik öğretilerini hatırlatan Susam, ‘Bu toprakların en köklü ve örgütlü yapısını esnaf sanatkarlar kurmuştur. Esnaf teşkilatlarının Ahilikten gelen felsefesi, aklı, bilimi, fenni kullanarak iyi ahlak içinde sanat ve ticaret yapmak, aynı zamanda bunun eğitimini vermektir. Bilgi toplumuna geçilen  süreçte ‘Artık esnafa gerek kalmadı düşüncesi’  son derece yanlıştır. Sanayi ve bilgi toplumunun fidanlığı olan esnaf sanatkarlar,  toplumun sosyal dokusunu, üretimin altyapısını, devlet yapısının omurgasını oluşturur. Esnaf teşkilatları eğitimi önemseyerek, kendilerini geliştirerek, katma değer üreterek çağın getirdiği şartlara uyum sağlamalıdırlar’  dedi.

Bize sorun bilgiye ulaşım açısından en uzun süren yöntemdir.
Önce aşağıdakileri deneyebilirsiniz.
Bize Sorun