YENİ NESİL ÖDEME KAYDEDİCİ CİHAZLARA GEÇİŞ SÜRECİNİN ERTELENMESİ KARARI HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Bilindiği üzere 15 Haziran 2013 tarihli Resmi Gazete'de Maliye Bakanlığı tarafından Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No:426) yayımlanmış  ve faaliyetlerinde seyyar EFT-pos cihazı kullanan vergi mükellefleri ile yol kenarı otopark hizmeti veren vergi mükelleflerinin 01 Temmuz 2013'den itibaren EFT-POS özelliği olan yeni nesil ödeme kaydedici cihaz kullanma mecburiyetleri olduğu ilan edilmişti.

Ancak 29 Haziran 2013 tarihli Resmi Gazete’de Maliye Bakanlığı tarafından Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No:427) yayımlanmış ve 01 Temmuz 2013'de başlayacak olan bu zorunluluğun 01 Ekim 2013'e ertelendiği ilan edilmiştir. Bu kapsamda;

    3100 sayılı Katma Değer Vergisi Mükelleflerinin Ödeme Kaydedici Cihazları Kullanmaları Mecburiyeti Hakkında Kanun ve ilgili mevzuatına göre ödeme kaydedici cihaz kullanmak zorunda olan mükelleflerden, faaliyetlerinde seyyar EFT-POS cihazı kullananlar 1/10/2013 tarihinden itibaren yeni nesil ödeme kaydedici cihazlardan EFT-POS özellikli cihazları kullanmak zorundadırlar.

Kapsama dâhil olan mükelleflerin, mezkûr tarihten sonra kullandıkları tüm seyyar EFT-POS cihazlarının yeni nesil ödeme kaydedici cihaz özelliği bulunmalıdır. Mükellefler bu tarihten önce de söz konusu yeni nesil ödeme kaydedici cihazları alarak kullanabilirler.   

Yol kenarı otopark hizmeti veren mükellefler 1/10/2013 tarihinden itibaren yeni nesil ödeme kaydedici cihazlardan EFT-POS özelliği olanlarını kullanmak zorundadırlar.

Bize sorun bilgiye ulaşım açısından en uzun süren yöntemdir.
Önce aşağıdakileri deneyebilirsiniz.
Bize Sorun