Ulaşımda ESHOT-İESOB işbirliği devam ediyor...

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile ESHOT, ulaşım sektöründeki sorunların çözümü için ortak çalışmalar yürütüyor. Şubat ayında İzmir’de İESOB ve ESHOT’un ev sahipliğinde düzenlenen Toplu Taşımacılık Türkiye Konferansı’nın ardından şimdi de iki kurum yöneticileri, Cenevre’de düzenlenecek 60. UITP Dünya Konferansı’na katıldı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali YILDIRIM ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da konuşmacı olarak katıldıkları konferans Cenevre’de düzenlendi. Ulaşım ve taşımacılığın tüm faktörlerinin tartışıldığı konferansta ayrıca ESHOT Genel Müdürü Ömer Faruk Alçelik ile İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu da kendi kurumlarının düşüncelerini dile getirdi.

Altyapıyı hazırladılar

İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu’yu makamında ziyaret eden ESHOT Genel Müdürü Faruk Alçelik, konferans öncesi son gelişmeleri masaya yatırdı. Ziyarette ESHOT Genel Müdür Yardımcısı Tufan Eker, Strateji Daire Başkanı Turgay Akkaya ile İESOB Başkanvekilleri Hilmi Kurtoğlu ve İbrahim Bayram da hazır bulundu.

Ziyaretten sonra konuşan Birlik Başkanı Zekeriya Mutlu, İESOB ile ESHOT’un ulaşım alanında örnek çalışmalar gerçekleştirdiklerini hatırlattı.

Esnaf teşkilatının ulaşım sektöründe önemli görevler üstlendiğini belirten Mutlu, ‘Bu nedenle söz konusu ulaşım olduğu zaman, esnaf teşkilatının yapılacak her etkinliğin  ve çalışmanın içerisinde, merkezinde yer alması bir zorunluluktur. İzmir Birliği bu anlayış içinde hareket etmekte, ulaşım sektöründe yolcu ve yük taşıyan üyelerinin  haklarının korunmasına ve sektörel yeniliklere kolay uyum sağlayabilmelerine çaba göstermektedir.

UITP’e üye ilk esnaf kuruluşu

İESOB bu düşüncelerle Dünyanın toplu taşımacılık alanındaki en büyük organizasyonu olan Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP)’ne üye olmuştur. Birliğimiz Türkiye’de UITP’ye üye olan ilk esnaf kuruluşudur.  İESOB’nin UITP ve ESHOT ile işbirliği içinde İzmir’de düzenlediği Toplu Ulaşım Konferans’ı Türkiye’ye örnek kararlar alınmasına da  vesile olmuştu. Bundan sonraki süreçte de ulaşım konusundaki çalışmalarımızı ve işbirliklerimizi çıtayı yükselterek sürdüreceğiz. Cenevre’deki konferans da bu düşüncenin bir ürünüdür’ dedi.

Konferansta İzmir’in en iyi şekilde temsil edildiğini kaydeden Mutlu, ‘ESHOT üst düzey yetkilileri ile Birlik Başkanlık Divanımız uyum içinde çalışmaları yürütüyor. ESHOT heyetinin ziyaretinde de ayrıntıları ve konferansta yapılacak konuşmaların alt yapısını hazırladık.  Ulaşım konusunda uluslararası arenadaki gelişmeleri yakından izliyoruz’ şeklinde konuştu.

ESHOT Genel Müdürü Faruk Alçelik ise, Şubat ayındaki konferansın tüm Türkiye’de ses getirdiğine dikkat çekerek, ‘Ulaşım alanında İESOB ile güzel işbirlikleri yapıyoruz. Önümüzdeki süreçte de ülkeye örnek olan işbirliğimizi geliştirerek sürdüreceğiz.’ dedi.

Konferansa katılmak için Cenevre’ye hareket eden İzmir kafilesinde İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, Başkanvekilleri Hilmi Kurtoğlu ile İbrahim Bayram, İZBAN Genel Müdürü Sebahettin Eriş ile Genel Müdür Yardımcısı Sönmez Alev, ESHOT Genel Müdürü Faruk Alçelik ile Genel Müdür Yardımcısı Tufan Eker, ESHOT Starteji Geliştirme Daire Başkanı Turgay Akkaya ve Araç  Bakım Onarım Daire Başkanı İbrahim Yetmen’ yer aldı.

Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) nedir?   

Toplu taşımacılık sektörünün dünyadaki en büyük kuruluşu olan UITP, 1885 yılında kuruldu. UITP’in üyeleri, dünya genelinde 3400’ün üzerinde kurumdan oluşuyor. Kurum üyeleri, 92 ayrı ülkenden  toplu taşımacılık işletmecileri, bakanlıklar,  yerel yönetimler, endüstri kuruluşları, araştırma merkezleri, akademisyenler ve danışmanlardan meydana geliyor. Merkezi Brüksel’de bulunan UITP’nin; Dubai, Moskova, İstanbul, Roma, Sao Paulo, Abidjan, Bangalore, Johannesburg, Hong Kong ve Canberra’da ofisleri bulunuyor.  UITP’nin İzmir’deki üyeleri arasında ise İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, ESHOT, Kentkart, İzmir Metro A.Ş., BMC gibi köklü kuruluşlar da yer almakta.

Bize sorun bilgiye ulaşım açısından en uzun süren yöntemdir.
Önce aşağıdakileri deneyebilirsiniz.
Bize Sorun