Pastacılıkta Yeni Trendler…

Pastacılıkta Yeni Trendler…

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Alman menşeli İREKS Gıda Sanayii Firması ve İzmir Şekerciler ve Pastacılar Odası arasında imzalanan protokol kapsamında düzenlenen eğitimler tamamlandı.

İESOB Uygulamalı Eğitim Oteli’nde düzenlenen ‘Pastacılıkta Yeni Trendler’ adlı demo ve sunum çalışmaları İzmirli pasta ustalarının büyük ilgisini çekti.

Alman pasta ustası ve demo şefi Thorsten Lindenlauf ve ekibi tarafından verilen eğitimlerle, pastacılık sektöründe faaliyet gösteren usta, kalfa ve çırakların vizyonlarının gelişmesine katkı sağlanması ve sektöre dinamizm getirilmesi hedeflendi. İki gün süren eğitimlere İzmir Şekerciler ve Pastacılar Odası üyelerinin yanısıra, UMEM kapsamında pastacılık eğitimi alan öğrenciler de katıldı.

Sektörel vizyon

IREKS’in köklü bir firma olduğunu belirten Türkiye Satış Müdürü Bülent Çapan, iyi malzeme ve etkin tekniklerle daha kaliteli ürünlerin tüketiciye sunulabileceğini ifade etti.
İzmir’deki sektör üyelerinin ve odanın her zaman yanında olacaklarını vurgulayan Çapan, ‘Eğitimlerde ayrıca yeni ürünlerin tanıtımı yapılacak, Alman pasta ustaları ile Türk meslektaşlarımız arasında karşılıklı bilgi alışverişi de sağlanacaktır.’ diye konuştu.

Sektör üyelerinin Avrupalı ustalarının uygulamaları ve teknikleri hakkında geniş bilgi edinip, kendi sektörel vizyonlarını geliştirme şansını bulduklarını kaydeden İzmir Şekerciler ve Pastacılar Odası Başkanı Hamdi Yapıcı ise, ‘İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin destekleriyle gerçekleştirdiğimiz eğitimlerle üyelerimize yenilikçi bir anlayış kazandırmayı, ürün yelpazelerini geliştirmelerini ve zincirin devamında, ticari faaliyetlerine olumlu yönde ivme kazandırmalarını hedefliyoruz. 
Ayrıca eğitimler sayesinde sektördeki kalite çıtasını yukarıya taşıyarak tüketici memnuniyetini artıracağız. Bu şekilde toplum sağlığının korunmasında da önemli adımlar atılacaktır.’ dedi.
Bilgi çağı
Dünyada tarım ve sanayi devirlerinin artık kapandığını hatırlatan İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ise, ‘Artık bilgi çağını yaşıyoruz. Bir kamyon pamuk ihraç edip, onun geliriyle ancak birkaç elektronik eşya alabiliyorsak, bilgi artık dünyaya hükmediyor demektir. Biz de bilginin değerini bilmeli, işlerimizde edindiğimiz bilgileri iyi kullanmalı, hizmet kalitemizi ve gelirimizi artırmalıyız. Mesleğinizdeki yeni teknikleri görebilmeniz için Avrupa’dan ustaları getirttik, sizlerin de becerilerinizi kullanarak en güzel ürünleri imal edeceğinize inanıyoruz.’ dedi.
Eğitimleri diğer sektörlere de yaymayı planladıklarını belirten Mutlu, ‘Pasta ustalarımızın, kalfalarımızın, çıraklarımızın vizyonlarını ve ürün yelpazelerini geliştirecek eğitimleri ileri tarihlerde de sürdürecek ve çeşitlendireceğiz. İlk etapta pastacılık sektöründe başlatılan eğitimler, fırıncılık sektörüne yönelik olarak da sürdürülecektir. Fırıncılık sektörü için yapılacak çalışmalar kapsamında; mevcut ekmek çeşitlerinde kalite artırımı, değişik ekmek çeşitleri, diabet ekmeği ve glütensiz ekmek imali gibi çeşitli konularda fırıncılarımızın eğitimi sağlanacaktır. İESOB ile İREKS firması bu yönde yapılacak eğitimlerin hazırlığı konusunda da son aşamaya gelmiş durumdadır.’ diye konuştu.

Konuşmaların ardından Birlik, oda ve firma yöneticileri hep birlikte İESOB ve Şekerciler Odası’nın amblemleriyle süslenmiş pastayı keserek eğitimlere start verdi.

Bize sorun bilgiye ulaşım açısından en uzun süren yöntemdir.
Önce aşağıdakileri deneyebilirsiniz.
Bize Sorun