Mutlu'dan 6. sanayi sitesine geçmiş olsun ziyareti‏


6. Sanayi Sitesi esnafı 2. El oto pazarından şikayetçi

Hafta sonu çıkan yangından sonra 6. Sanayi Sitesi’nde zarar gören işletmeleri ziyaret eden İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, site esnafı ile görüşerek sıkıntıları ve beklentileri dinledi, hasarlı araçları ve işletmeleri yerinde inceledi.

Türkiye Madeni Eşya Sanatkarları Federasyonu Başkanı Özcan Saraçoğlu, İzmir Oto Tamircileri Odası Başkanı Necdet Heppekcan ve İzmir Ticaret Odası Disiplin Kurulu Üyesi Mehmet  Korkmaz ile birlikte zarar gören alanı ve araçları inceleyen Mutlu esnaf sanatkarlara geçmiş olsun dileğinde bulundu.

İESOB Başkanı Mutlu’ya ve beraberindekilere yangının gelişimini ve site önünde kurulan 2. el oto pazarının getirdiği sıkıntıları aktaran site yönetimi ve esnaf sanatkarları, sokaklardaki hurda araçlardan da yakındı.

Üzücü olayın tekrar yaşanmaması için gereken tedbirlerin alınması gerektiğini kaydeden İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, ‘Site önünde kurulan 2. el oto pazarının yarattığı trafik sıkışıklığı nedeniyle itfaiyenin müdahalesi gecikince yangın büyümüş ve önemli maddi zararlara neden olmuş. Bu yolun açık olması lazım. Zaten site girişindeki yol üzerinde otopark yasağı var. Buna rağmen yaşanan trafik sıkıntılarının nereler mal olduğu meydanda.

Fatura esnafa kesildi

Hiçbir suçu bulunmamasına rağmen yaşanan olayın faturası esnafa çıkmış durumda. Oto pazarının yarattığı sıkıntıların önlenmesi ve site sokaklarındaki hurda araçların belediyelerce toplanıp bir yere depolanması için ilgili makamlara bilgi aktarıp talepte bulunacağız ve konunun takipçisi olacağız. Bu noktada kendimize de çeki düzen vermeli, bu tür olayların bir daha yaşanmaması için önlemler almalıyız. Hurda araçlar konusunda daha dikkatli olmalı,  işyerlerimizi sigortalatmalıyız. ‘diye konuştu.

Yangında 25 aracın yanarak kullanılamaz hale geldiğini hatırlatan İzmir Oto Tamircileri Odası Başkanı Necdet Heppekcan ise, hurda araçların kentteki tüm sanayi sitelerinde büyük sorunlar yaşattığını belirtti.

Heppekcan, ‘Birlik, Federasyon ve oda olarak esnaf sanatkarlara sahip çıkacağız, onlara yardımcı olacağız. Üç kurum da burada yaşanan hurda araç ve oto pazarı sorunun çözüme kavuşturulması için yapılacak her türlü işbirliğine hazırdır. Burada hasar tespiti de yapıyoruz. Bu tespitlerimizi  ve esnafın taleplerini, başta belediyeler olmak üzere tüm kurumlarla paylaşacağız’ dedi.
 

Bize sorun bilgiye ulaşım açısından en uzun süren yöntemdir.
Önce aşağıdakileri deneyebilirsiniz.
Bize Sorun