Menemen mesleki eğitime öncülük ediyor…

Menemen mesleki eğitime öncülük ediyor…

Menemen Halk Eğitim Merkezi ile Menemen Esnaflar Odası’nın işbirliğinde düzenlenen meslek kursları 2014-15 öğretim yılını tamamladı.

Başarılı kursiyerlerle birlikte  İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu’yu makamında ziyaret eden Menemen Esnaflar Odası Başkanı Mesut Damar, düzenlenen eğitim çalışmalarına verdiği katkılardan dolayı Mutlu’ya teşekkür etti.

Ziyarette 3 boyutlu dizayn öğretmeni Zekiye Sürmelioğlu ile kursiyerlerden Sevinç Ünver, Serap Özbey, Arzu Karagöz, Hatice Bağcı ve Dilek Esnaf el emekleri ile hazırladıkları hediyeleri İESOB Başkanı Mutlu’ya verdi. Masa örtüsü, Türk bayrağı, ipekböceği kozasının ipeğinden üretilerek yapılmış eserler Mutlu’nun beğenisini topladı.

Düzenledikleri kursların her kesimden büyük ilgi gördüğünü belirten Menemen Esnaflar Odası Başkanı Mesut Damar, yeni dönemde de zenginleştirerek kursları sürdüreceklerini söyledi.

‘Mesleksizlik’ sorunu

Kadınların ekonomiye kazandırılmasına yönelik çalışmalara destek verdiklerini hatırlatan İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, ‘Bu yönde Birliğimizin de projeleri oldu. Kadını tüketen değil, üreten, kazanan, ekonomiye katkı sağlayan bireyler haline getirmek için verilen emekler bize göre kutsaldır. Tüm kursiyerlerimizin ellerine emeklerine sağlık’ dedi.

Türkiye’nin en büyük sorununun ‘Mesleksizlik’ olduğunu vurgulayan Mutlu, ‘İşsizlik yüksek seviyelerde seyrederken reel sektör kalifiye eleman bulamamaktan şikayet ediyor. Bunun en büyük nedeni mesleki eğitime gerekli önemin verilmemesi. Artık ‘Ne iş olsa yaparım’ devri kapanmış, mesleğinde ehil, bilgili kalifiye elemanlara ihtiyaç duyulan yeni bir dönem başlamıştır. İnsanları meslek sahibi yapmak, atıl potansiyeli ekonomiye kazandırmak için yapılan her çalışmayı takdir ederiz, destekleriz’ diye konuştu.

 

Bize sorun bilgiye ulaşım açısından en uzun süren yöntemdir.
Önce aşağıdakileri deneyebilirsiniz.
Bize Sorun