İzmirli Kuaförler Milli Takımın Gediklisi Oldu…

Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu tarafından Ankara’da yapılan seçmelerde birincilik alan ve milli takıma seçilen kuaförler, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu’yu makamında ziyaret etti.

İzmir Kuaförler ve Manikürcüler Odası Başkanı Sezai Apaydın ile  İzmir Berberler Odası Başkanı Şükrü Bilgin’in de hazır bulunduğu ziyarette Birlik Başkanı Mutlu, mankenleri ile birlikte kuaförleri tek tek kutlayarak birer kahve fincanı takımı hediye etti.

Sanat eseri

Kuaförlük mesleğini sadece saç kesimi ve bakımı olarak yorumlamanın yanlış olacağını vurgulayan İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, ‘Kuaförlük bir sanattır. Kuaförler insanların saçlarında adeta sanat eseri yaratarak kişiye moral ve motivasyon kazandırır. Yıllardır tasarımlarıyla, çalışmalarıyla milli takımların vazgeçilmezleri olan İzmirli kuaförler bu defa da artık alıştığımız başarıyı yakalayarak gururumuz oldular. Ziyarette de mankenlerinin saçlarında yarattıkları tasarımlarla göz doldurdular. Kuaförlüğün bize sadece bir meslek değil sanatkarlık olduğunu bir kez daha hatırlattınız.  Kendilerini kutluyorum’ dedi.

İzmir Birliği’ni her zaman yanlarında gördüklerini hatırlatan İzmir Kuaförler ve Manikürcüler Odası Başkanı Sezai Apaydın ise, ‘Bunun için başarıyı kazınır kazanmaz paylaşmak için İzmir Birliği’ne ve başkanımız sayın Mutlu’ya ziyarete geldik.

Milli takımlarda 8 İzmirli

İzmirli kuaförler katıldıkları her uluslararası ve ulusal yarışmada önemli başarılar kazanarak artık bir marka olmuşlardır. Federasyonumuzun Türkiye genelinde yaptığı seçmeler neticesinde 8 üyemiz milli takıma girerken üç üyemiz de Türkiye birinciliğini kazandılar.’ şeklinde konuştu. 

Her yıl meslektaşlarının kendilerini yenilemelerinden de memnuniyet duyduğunu kaydeden Apaydın, ‘Yarışmada, tesettür seçmelerinde Ödemiş’ten Suna Gülgen,  yüksek fantezide Karşıyaka’dan Bilal Özer  ve kesim renklendirme dalında da yine Karşıyaka’dan Bora Öner adlı üyelerimiz birinci olarak milli takıma seçildiler.

Ayrıca Ödemiş’ten katılarak  salon topuzu dalında 5. olan Şadiye Öztürk, tesettürde üçüncülüğü yakalayan Şükriye Tunç, yüksek fantazide üçüncü olan Ufuk Özdemir, gelin makyajında ikinciliği yalayan Derya Kuşçu ve 4. Olan Aysel Arslan da milli takıma seçilerek bizi gururlandıran diğer üyelerimiz oldu.’ dedi. ’

 

Bize sorun bilgiye ulaşım açısından en uzun süren yöntemdir.
Önce aşağıdakileri deneyebilirsiniz.
Bize Sorun