İzmirli Fırıncılara Temel Gıda Hijyen Eğitimi

Türkiye Fırıncılar Federasyonu ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne ( İESOB) bağlı esnaf ve sanatkarlara temel gıda hijyen eğitimi verildi.

Birlik Plaza Konferans Salonu'nda düzenlenen eğitime İzmir Fırıncılar Esnaf Odası Başkanı Fikri Sırtı,Urla Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Murat Özün, Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Koordinatörü Necdet Çokhamur ,İESOB Gıda Birim Müdürü Yusuf Vangöl, İzmir Tarım İl Müdürlüğünden Gıda Kontrol görevlileri Hatice Ulu ve Aynur Batkan katıldı.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu, İESOB ve İzmir Fırıncılar Esnaf Odası tarafından koordine edilen toplantıda; ekmek ve ekmek çeşitleriyle ilgili mevzuat, ekmek üretiminde dikkat edilmesi gereken teknikler,İyon Böcek İlaçlama, ilaçlama, el yıkama, maske ve bone kullanımı, ekmek israfının azaltılması için alınması gereken tedbirler, tam buğday ekmeğinin önemi, gıda enfeksiyonu ve zehirlenmeler konularında eğitim verildi.

Temel gıda hijyen eğitiminin önemi konusunda bilgi veren İzmir Fırıncılar Esnaf Odası Başkanı Fikri Sırtı belgenin geçerlilik süresinin 5 yıl olduğunun altını çizerek '' Tüm fırıncıların eğitime katılıp sertifikalarını almaları zorunludur. Eğitime katılmayan fırıncıların işletmelerine idari para cezası uygulanacaktır ''dedi.

Toplantıda konuşan Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Koordinatörü Necdet Çokhamur ise ‘’Hijyen, Dünyada üzerinde çalışılan en önemli konulardan bir tanesidir. Hijyen sağlık demektir. Göstermiş olduğunuz ilgi ve duyarlılık için teşekkür ediyorum. Eğitimli fırıncı ile Türkiye geleceğine emin adımlarla yürüyecektir ‘’ diye konuştu.

İESOB Gıda Birim Müdürü Yusuf Vangöl ise katılımcılara; fırınlar için temel gıda hijyen eğitimi verdi.Eğitim sonunda yapılan sınavda başarılı olan fırıncı esnaf ve sanatkarlara sertifikaları verilecek.

Bize sorun bilgiye ulaşım açısından en uzun süren yöntemdir.
Önce aşağıdakileri deneyebilirsiniz.
Bize Sorun