İzmir'de Esnaf Buluşması

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği yöneticileriyle Esnaf Buluşması İzmir Toplantısı’nda biraraya gelen Başbakan Binali Yıldırım, İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu’nun dile getirdiği sorunlara eğileceklerinin müjdesini verdi. 


Esnaf sanatkarların şartlarının iyileştirilmesine yönelik gerçekleştirilen çalışmalar için Başbakan Binali Yıldırım nezdinde hükümete teşekkür eden Mutlu, kesimin beklentilerini de dile getirdi. Mutlu, "KOSGEB’ten onaylanan kredilerde bazı bankalar üyelerimize zorluk çıkarıyor. Uzun süre sonra çıkarılan Hipermarketler Kanunu’na eklemeler yapılarak, alışveriş merkezlerinin şehir dışında kurulması sağlanmalı. Ulaşım sektöründe faaliyet gösteren üyelerimiz ise hava ve deniz ulaşımlarındaki akaryakıt avantajlarının kendileri için de geçerli olmasını bekliyor. Su faturalarına yansıyan ve neredeyse aylık kiralar kadar yüksek gelen katı atık bedelleri de esnaf sanatkarlarımızın belini büküyor. ‘ dedi. 


Emlakçılar Odası'nın yasal bir düzenleme ile çözülebilecek sıkıntılarını içeren dosyayı sunduğuna da dikkat çeken İESOB Başkanı Mutlu, 'Esnaf sanatkarların kazanılmış hakları korunmalı. Milli piyango özelleştirilirken mevcut bayiilerin haklarının baki kalması gözetilmeli. 30 yıl aynı okulun kantinini çalıştıran esnafımızın hakları korunmalı' diye konuştu.


Mutlu’nun tespitlerini yerinde bulan Başbakan Binali Yıldırım ise bankalarla görüştüklerini, KOSGEB kredilerine daha rahat ulaşılabileceğini belirterek, katı atık bedelleri konusunda da çalışma yapacaklarını söyledi.

Bize sorun bilgiye ulaşım açısından en uzun süren yöntemdir.
Önce aşağıdakileri deneyebilirsiniz.
Bize Sorun