İzmir Esnaf Teşkilatı İESOB’nin iftarında bir araya geldi…

İzmir Esnaf Teşkilatı İESOB’nin iftarında bir araya geldi…

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) her sene Ramazan Ayı’nda geleneksel olarak düzenlediği iftar yemeğini bu yıl da geniş bir katılımla gerçekleştirdi.

İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu’nun ve Birlik yöneticilerinin ev sahipliğinde Buca Kaynaklar’daki İESOB Uygulamalı Eğitim Oteli (Birlik Otel)’nde verilen iftara, CHP İzmir Milletvekili ve İESOB Onursal Başkanı Mehmet Ali Susam, İzmir Vali Yardımcısı Mustafa Harputlu, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, İzmir Bölge Adliye Mahkemeleri Cumhuriyet Başsavcısı Celal Kocabaş, İŞKUR İl Müdürü Kadri Kabak, SGK İl Müdürü Engin Bilgili, ilçe kaymakamları, sivil toplum örgütleri başkan ve yöneticileri, siyasi partilerin temsilcileri, işadamları ile İESOB’nin merkezdeki odalarının başkan ve yöneticileri katıldı.

Yemekten sonra yapılan duanın ardından kürsüye çıkan İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, davete katılan tüm konuklara teşekkür ederek, “Böyle güzel bir görevin başında olduğum için ve siz esnaf kardeşlerime başkanlık yaptığım için gurur duyuyorum. İyi ki sizlerleyim. Bizler burada yemeğimizi yerken hala bu saatte çalışan esnaflarımız var. Oda başkanları ve yöneticileri olarak varlık sebebimiz olan esnaf ve sanatkarları unutmayın. Bol bol esnafları gezin, sorunlarını dinleyin. O arkadaşlarımız olmazsa bizim makamımızın bir anlamı olmaz” dedi.

Ortak mesaj: “Birlik ve kardeşlik”

Yemeğe katılan konuklara birlik ve beraberlik mesajları veren Mutlu, “Aranızda kırgınlık, dargınlık olmasın. Çünkü insan hayatı o küslükleri ilerletecek kadar uzun değil. Birlik ve beraberlik duygumuzu kaybetmeyelim. Bulunduğunuz yerlerde ve oturduğunuz mahallelerde fakir fukara varsa onlara sahip çıkın, aç olanları doyurun. Anne ve babalarınız hayatta ise kıymetini bilin. Ailenizin huzurunu koruyun” diyerek Ramazan Ayı’nın bereketli geçmesini diledi.

Konuşmasında savaşların olmadığı bir dünyanın özlemini çizen İzmir Milletvekili Susam da birlik ve dayanışma çağrısında bulunarak, “Aranıza nifak sokmayın. Dünya savaşların durduğu, insan kanının akmadığı, kendi ülkemizde de bölünme yerine kardeşliğin arttığı bir anlayış içerisine girebilmeyi umut ediyorum. Bu teşkilatın üyesi olmaktan, Parlamentoda 8 yıl bu camiayı temsil etmekten ve bu akşamki yemeğe katılmaktan mutluluk duyuyorum. Allah izin verdikçe sizlerin temsilcisi olmaya devam edeceğim” dedi.

İftarda İzmir esnaf teşkilatının üyelerine seslenen Vali Yardımcısı Mustafa Harputlu ile Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, Ramazan ayının faziletlerine ve İslam dininin öğütlerine değinerek birlik ve beraberliğin önemine değindiler.

 

Bize sorun bilgiye ulaşım açısından en uzun süren yöntemdir.
Önce aşağıdakileri deneyebilirsiniz.
Bize Sorun