İller arası bağı güçlendirecekler…

Diyarbakır’ın, İEF’nin onur konuğu illerinden olması nedeniyle İzmir’de bulunan Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne ziyarette bulundu.

Diyarbakırlı sanayici, kurum temsilcileri ve işadamlarından oluşan heyet ile İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu’yu ziyaret eden Kıraç, İzmirli oda başkanlarıyla hasret giderdi. Ziyarette İESOB Başkanı Mutlu Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç’a işlemeli bir vazo hediye ederken, Kıraç da Diyarbakır’ın el işlemeli fincan takımını Mutlu’ya sundu.

Görüşmede Birlik yöneticilerinin ve İzmirli oda başkanlarının yanısıra, Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı ve TOBB yönetim kurulusu üyesi Ebubekir BAL, Diyarbakır Ticaret Odası Başkan vekili Metin ASLAN,  Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İlhan KARAKOYUN ile çok sayıda Diyarbakırlı işadamı ve sanayici hazır bulundu.

Toplumun güvencesi

İzmir’de yaklaşık 6 yıl görev yaptığını hatırlatan Cahit Kıraç, ‘Bu süre zarfında esnaf odalarıyla ve üst kuruluşları İzmir Birliği ile dayanışma içinde önemli çalışmalar gerçekleştirdik’ dedi.

İEF’nin programı için İzmir’de bulunduklarını kaydeden Kıraç, ‘İzmirli esnaf odalarımıza iyi dileklerimizi sunmak, Diyarbakır ile İzmir arasındaki bağı kuvvetlendirmek adına buradayız. Zekeriya başkanı ve  diğer oda başkanlarını İzmir’deki görevimden ötürü çok iyi tanıyorum. Bizim toplumumuzda esnafın ayrı bir önemi vardır. Türkiye’de esnaf,  dünyanın başka yerlerinde bulunan finans kurumlarının görevini üstlenmiştir. Sigorta sistemidir. Bugün Anadolu’da kasabalarda ve köylerde mahalle bakkalının defterinde borcu olmayan vatandaş yoktur. Bu bir nevi bir sigorta güvencesidir,  kolaylıktır. Dünyanın başka  ülkelerinde finas kurumlarından alınan kredileri Türkiye’de esnaf sanatkarlar verir. Kasaptan etini veresiye alırsın, berberde traş olursun yeri gelir parasını sonra verirsin.  Dolasıyla böyle bir sistem içerisinde bu toplumun ayakta durması, vatandaşların birbirini sevmesi,  kardeş olması  gibi konularda esnaf kesiminin önemli fonksiyonu vardır. Bu nedenle Diyarbakır heyetiyle İzmir Birliği’ni ziyaret etmek, bağlarımızı güçlendirmek istedik’ diye konuştu.

Esnaf dostu

Mustafa Cahit Kıraç’ın İzmir’de valilik yaptığı dönemde esnaf kesiminin sorunlarına ayrı bir hassasiyet gösterdiğini söyleyen İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu ise, ‘Değerli valimizin bize gösterdiği güler yüz,  iyi niyet ve  dostluğu unutmamız mümkün değil. Kendisiyle bir abi kardeş gibi çalıştık. Gerçek bir abi gibi tüm sorunlarımıza sahip çıktı, camiamıza kol kanat gerdi. Bizler de her sorunumuzu değerli valimize rahatlıkla aktarabildik.  İzmir’de görev yaptığı süre boyunca esnaf teşkilatına büyük katkısı olmuştur.’ şeklinde konuştu.

Bize sorun bilgiye ulaşım açısından en uzun süren yöntemdir.
Önce aşağıdakileri deneyebilirsiniz.
Bize Sorun