İESOB’nin genel kurulu yapıldı

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin 24. Olağan Genel Kurulu, İzmir Fuarı'ndaki Kültürpark 1 No'lu Hol'de yapıldı.

Genel Kurula CHP'nin STK'lardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Dr Aytun Çıray, İESOB Onursal Başkanı  ve İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, İzmir Milletvekili Musa Çam, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, İşkur İl Müdürü Kadri Kabak, KOSGEB İzmir Güney Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Çanakçı, diğer illerden gelen Birlik Başkanları ve Federasyon Genel Başkanları katıldı.

Soma'daki maden kazasında yaşamını yitiren şehit madenciler anıldığı genel kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından divan başkanı ve üyelerinin seçilmesiyle başladı. Genel kurulda tüm katılımcıların yakasına 301 şehit madenci anısına  siyah kurdele takıldı.

BIRAKIN ÇAYLARI ESNAF SATSIN
Genel kurulda konuşan İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, AVM ve Hipermarketlerle ilgili halen gerekli bir düzenleme yapılmadığını ve bu nedenle esnafın çok dertli olduğunu vurgulayarak, yerel yöneticilerden de katı atık bedellerinde esnafa uygun tarifeler oluşturulmasını istedi. Mutlu; "Bırakın parklardaki çayları esnaf satsın, fiyatını siz belirleyin. O mekanların temizlik ve bakımlarından da biz sorumlu olalım. Pazaryerlerini bizler işletelim. Ulaşım sektöründe de aynı yolu izleyelim. Tüm kesimlerin çıkarlarını gözetecek bir biçimde İzmir'i bu konuda dünya standartlarına taşıyalım" dedi.


Artık müşterinin esnafa değil, bir televizyon reklamındaki gibi internet aracılığıyla satışlarla artık esnafın müşteriye gittiğine dikkat çeken Mutlu, "Bugünün en pahalı mallarının en önemli özelliği ana girdisinin bilgi olmasıdır. Akıllı telefonları, yeni nesil bilgisayarları, tıbbi cihazları, organik ürünleri, bilgisayar programlarını düşünün. Neden bu ürünler bu derece pahalı? Bugün bir akıllı telefon, dört ton, yani bir römork buğday parasına eşittir. İzmir gibi toprakları verimli bir ilde bu buğday için yaklaşık 10 dönüm tarla gerekiyor. 10 dönüm tarla, bir römork buğday ancak 100-150 gramlık akıllı telefon almaya yetiyor. İşin sırrı bilgide. Çünkü akıllı telefonun en önemli girdisi bilgi ve dolayısıyla özel bilgilere sahip insanlardır. Bildiğiniz gibi çağımız yenilik, yani inovasyon çağı. İnovasyonu sadece ürünlerde değil, süreçlerde de yapabiliyoruz. Literatürde hizmet inovasyonu diye adlandırılan konu, aslında bizim günlük ticari yaşantımızda insanların ihtiyaçları doğrultusunda her gün gerçekleştirdiğimiz bir olaydır. Evlere servis diye bildiğimiz kavramı teknolojinin imkanlarından faydalanarak günümüz şartları atında profesyonel bir yapıda uygulamak buna örnek teşkil etmektedir" dedi.
 

SUSAM: HER ZAMAN EMRİNDEYİZ
"Bu teşkilat 34 yıllık esnaflık ve yöneticilik yaşamımda bana birçok görevler verdi. Parlamentoda da bu bilinçle görev yapıyorum" diyen İESOB Onursal Başkanı, İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, "Sorunları değil, çözümü bulabilme konusunda sizin vereceğiniz destekle bundan sonraki süreçte de her zaman emrinizde olacağım" dedi.

ÇIRAY'DAN DA DESTEK SÖZÜ
CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Dr Aytun Çıray, ise, Sosyal Güvenlik Kurumu'na esnafın borçlarıyla ilgili ve o borçları nedeniyle esnafların ve ailelerinin sağlık kuruluşlarında tedavi edilmemeleriyle ilgili bir af yasasını teklif olarak meclise verdiklerinin altını çizdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da, her zaman esnafı gözeterek hizmet vermeye özen gösterdiklerini belirtti.


Kongrede yapılan oylamanın ardından yeni dönemde 4 yıl boyunca görev yapacak Birlik yöneticileri seçildi. Tek listeyle gidilen seçimde Zekeriya Mutlu yeniden İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı seçildi.



Yönetim Kurulu :
Zekeriya Mutlu (Yönetim Kurulu Başkanı)
Selahattin Arslan
İbrahim Bayram
Kazım Kızılcaoğlu
Nihat Kahya
Tayfur Etiğ
Günay Öz
Emin Bağcı
Mustafa Akkaya
Salih Bölük
Hulusi Demir
 

Denetim Kurulu;
Mesut Güleroğlu
Tevfik Özdemir
Temel Küçük
Tayfun Geylan
Davut Sakarsu

Disiplin Kurulu;
Yalçın Ata
Şükrü Bilgin
Zafer Dursun
Memduh Kaya
Hakkı Kocakara

Bize sorun bilgiye ulaşım açısından en uzun süren yöntemdir.
Önce aşağıdakileri deneyebilirsiniz.
Bize Sorun