İESOB'dan istihdam sağlayacak örnek proje

İESOB'dan istihdam sağlayacak örnek proje

 

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin, İzmir Kalkınma Ajansı Destekli projesi için restore edilen eğitim merkezi törenle açıldı. Açılışa İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu ile Birlik yöneticilerinin yanı sıra İzmirli oda başkanları ile çok sayıda eğitimci ve öğrenci katıldı.

İZKA'nın Okul Öncesi ve Mesleki Eğitim Mali Destek Programı kapsamında başarılı bulunan “İESOB Nitelikli İşgücü Programları Projesi”nin uygulanabilmesi için restore edilen Birlik Sarayı 4. Kat konferans salonu, “Eğitim Merkezi”ne dönüştürüldü.

Merkezde Yenilenebilir Enerji, Mobilya Döşeme ve Metal Teknolojilerinden oluşan 3 sektörde 120 işsiz gence bilgisayar ve uygulamalı eğitimler verilecek.  Gençler, piyasanın talep ettiği şekilde nitelikli ara teknik elemanlar olarak kendi sektörlerinde staj ve istihdam olanakları bulacaklar.

Toplam bütçesi 764.320.00 TL olan projede İZKA'nın desteği ise 687.888.00 TL olurken, İESOB Eşfinansmanının ise 76.432.00 TL olduğu belirtildi.

3 sektörde eğitim

Eğitim Merkezinin açılış töreninde konuşan İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu,  genel hatlarıyla projeyi tanıttığı konuşmasında, “İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, kaliteli eğitim verilmesi amacıyla bu  merkezde ve belirlenen  proje ortağı 3 meslek lisesindeki atölyeleri,  altyapı, eğitim materyallerini, makine ekipmanları modernize etmiştir.

Gelinen noktada, belirlenen meslek alanlarındaki  meslek liselerinden son beş yıl içerisinde mezun olmuş işsiz gençlerimiz belirlenecektir. Proje ortağı meslek liselerinin eğitimcileri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü uzmanları ve Gediz Üniversitesi akademisyenleri ile birlikte eğitim müfredatı hazırlanacaktır.

Öncelikle modernizasyonu tamamlanan merkezde kursiyerler eğitilecek, teorik ve bilgisayar eğitimleri tamamlanacaktır. Merkezdeki eğitim sonrasında proje ortağı meslek liselerinde, modernize edilmiş atölyelerde uygulamalı pratik eğitimleri verilecektir.’ dedi.

Başarılı öğrencilerin istihdamına da katkı verileceğini kaydeden Mutlu, ‘Proje başında iyi niyet mektuplarıyla istihdam garantisi veren özel sektör iştirakçilerimiz var. Eğitimini tamamlayan kursiyerler buralarda veya  proje ortağı odalarımızın yönlendirmesiyle  belirlenecek üyelerimizin işyerlerinde istihdam edilecektir. Kursiyerlerin istihdam edilmesinde İŞKUR ile işbirliği yapılacaktır’ şeklinde konuştu.

12 ay sürecek

Merkezdeki teorik ve bilgisayar eğitimlerinin ardından pratik eğitimlerin başlayacağını hatırlatan Zekeriya Mutlu sözlerini şöyle sürdürdü: ‘İESOB EML, BUCA EML ve  Bornova Mimar Sinan Endüstri Meslek Lisesi’nin modernize edilmiş atölyeleri pratik eğitimde kullanılacak. Bu çalışmada proje ortaklarımız, İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü, Konak İŞKUR Hizmet Müdürlüğü, Gediz Üniversitesi, İzmir Marangozlar ve Mobilyacılar Odası, İzmir Elektronikçiler  Odası ve İzmir Demir İşleri Odası'dır. Proje iştirakçilerimiz ise, LÖHER Asansör, Kasım Kutlu Enerji, Konfor Mobilya'dır. Proje 12 ay sürecek ve Nisan 2015'te son bulacak. Şu anda burada ekipmanlar odası, bilgisayar bölümü ve öğretmenler odası olmak üzere 3 sınıfımız mevcut. Burada belirlediğimiz 3 alanda kaynakçılık, koltuk döşemecilik, yenilenebilir enerji alanında öğrenciler yetiştirip, istihdam sağlayacağız. Eğitimler ilgili odalarca tamamlanacak. Bu projeyi yapmaktaki amacımız 120 öğrenciye istihdam sağlamak ve akredite olmuş mesleklerde belgelendirme yapmaktır.”

Konuşma sonrasında açılışa katılan tüm konuklar eğitim verilecek sınıfları gezerek yetkililerden  ekipmanlar hakkında bilgi aldılar.     

 

İstihdam garantili (Ayrı kutu)

Proje  kapsamında kursiyer başvuruları www.iesob.org.tr adresinden veya  şahsen İESOB Ar-Ge ve Eğitim Müdürlüklerine yapılabilecektir. Kursiyerlerin Metal, Mobilya, Elektrik Elektronik vb. bölümlerden mezun olmuş 18-25 yaş aralığında olmaları gerekmektedir. Kursiyerler 4 ay sürecek eğitimler boyunca günlük 17 TL ücret alacak olup, kurs sonunda başarılı olanlar sektörde istihdam edilecektir.

 

Bize sorun bilgiye ulaşım açısından en uzun süren yöntemdir.
Önce aşağıdakileri deneyebilirsiniz.
Bize Sorun