İESOB, genel sekreterlere projelerini anlattı...

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği,  iki büyük projesi olan Alo Esnaf İzmir ile İESOB Esnaf Kart hakkında genel sekreterlere bilgilendirme toplantısı düzenledi.  

Mövenpick Otel’de düzenlenen  eğitim ve değerlendirme toplantısında genel sekreterlere projeler hakkında ayrıntılı bilgiler sunuldu. Denizbank KOBİ Bankacılığı Pazarlama Ticari Kartlar Satış Bölüm Müdürü Serhan Hacı Süleymanoğlu, İESOB Esnaf Kart konusunda, Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim üyesi ve İESOB Bilgi İşlem Danışmanı Murat Güney de Alo Esnaf İzmir Projesi hakkında sunumlarda bulunarak genel sekreterlere ayrıntılı bilgiler verdi.

İESOB adına tescilli

Toplantının açılış konuşmasını yapan İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, iki projede yakaladıkları  başarının genel sekreterlerin katkılarıyla daha da artacağını söyledi. Genel sekreterleri birer ekip arkadaşı olarak gördüklerini kaydeden Mutlu, ‘Burada hem projelerin detayları hakkında sizleri aydınlatacağız, hem de değerlendirmek üzere fikirlerinizi alacağız. Genel sekreterler işin mutfağında, üyenin içinde yaşadıkları için esnaf sanatkarların sıkıntılarını ve ihtiyaçlarını iyi bilirler.  Bu açıdan düşünceleriniz bizim için önemli’ dedi. Esnaf Kart’ın İESOB adına tescilli olduğunu hatırlatan Zekeriya Mutlu, ‘Bu kart esnafın kimlik kartı gibi olmalı. Bu noktada sizler de büyük çaba göstermelisiniz’ diye konuştu.

Çağa uyum

İzmir’deki esnaf sanatkarların Alo Esnaf İzmir sitesine tek tek işlendiğini de belirten Başkan Mutlu sözlerini şöyle sürdürdü: ‘Bizim işlediğimiz üyelerin  bilgilerini kontrol etmek sizin göreviniz. Bilgilerdeki eksikleri veya ilaveleri birlikte tamamlayacağız. Çağımızda bilgi ve bilgiyi doğru kullanmak ön plana çıkıyor. Alo Esnaf sitesi aracılığıyla esnaf sanatkarlarımızın ürettiği mal ve hizmetleri İzmirlilere sunmalıyız. Bu şekilde gelişen dünya koşulları karşısında onları doğru yönlendirebilecek, mevcudiyetlerini ve faaliyetlerini sağlıklı şekilde sürdürebilmelerini sağlayacağız.’ Toplantı birlik genel sekreteri Özcan Kılkış’ın kapanış ve değerlendirme konuşması ile sona erdi. 

ALO ESNAF İZMİR NEDİR?

“Alo Esnaf İzmir” projesi, esnaf sanatkarların hızla değişen dünya koşullarına kolay uyum sağlayabilmelerini hedefleyen önemli bir çalışmadır. Genel anlamda projenin amacı;-Esnaf sanatkarları yeni çağın koşullarına hazırlamak, 

-Üyelere doğru rehberlik edebilmek,

-Onların gelişmeler karşısında mağdur olmamaları, mevcudiyetlerini ve faaliyetlerini sağlıklı şekilde sürdürebilmeleri için desteklemektir. İzmir Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle hayata geçirilen proje kapsamında, 131 meslek odasının tüm üyeleri hem birbirleriyle hem de vatandaşla internet ortamında, web sitesi aracılığıyla bağlantı kurabileceklerdir.  İzmir merkezde ve ilçelerde, İESOB’ye bağlı 350 bin  işyerinin telefonu, unvanı, adresi, hangi ürünü sattığı, hangi  hizmeti verdiği, POS cihazı kullanımı, kargo ile satış yapıp yapmadığı  gibi ayrıntılı bilgileri Alo Esnaf  projesine işlenmiştir. Bilgisayar, cep telefonu veya tablet aracılığıyla internete bağlanan herkeswww.aloesnafizmir.com ve www.aloesnafizmir.net internet adreslerinden ‘Alo Esnaf İzmir’ e ulaşılabilecektir.  

Vatandaşlarımız bu sistem sayesinde günün her saatinde, hizmet almak istediği alanlarda, bulundukları yere en yakın esnaf işletmesini görebileceklerdir.

Örneğin;

-Evine giderken anahtarını işyerinde unutan kişi evine en yakın çilingiri,-Yolda aracı bozulan kişi en yakın oto tamircisini bu sistem sayesinde harita üzerinde görebilecek ve iletişim bilgilerine ulaşabilecektir. Çağrı merkezi Ayrıca sistemde kurulan ‘Alo Esnaf Çağrı Merkezi’ aracılığıyla, internet erişimi olmayan vatandaşların da herhangi bir ürüne veya hizmete olan ihtiyaçları karşılanmaktadır. İnternet erişimi olmayanların en yakın esnaf sanatkarı bulmak için 0 (232) 484 11 11 numaralı telefonu aramaları yeterli olacaktır. 

İhale ve istihdam modülü

Alo Esnaf İzmir,  bir yönlendirme, kümelenme ve eğitim projesidir. İESOB sicil müdürlüğünde kurulan ‘Alo Esnaf İzmir’ standı ile yeni kayıt yaptıran tüm üyeler de sisteme kaydedilmektedir. Projeye dahil olmak isteyen esnaf sanatkarların sicil müdürlüğüne başvurmaları yeterli olacaktır. Bunun dışında esnaf sanatkarlarımız internet üzerinden de siteye kayıt yaptırabilmektedirler. İESOB’nin bu projedeki bir diğer amacı, esnaf sanatkarların yatırımlarını rantabl hale getirmek ve üyelerimizin iş potansiyelini geliştirmektir.

Bu amaçlar doğrultusunda;-Sistem kapsamında gerçekleştirilecek ihale modülü ile herhangi bir malzemeye ihtiyaç duyan üye site aracılığıyla çeşitli firmalarla bağlantıya geçebilecek,-Verilen fiyat teklifleri de üyeler tarafından değerlendirilebilecek,- Kümelenme metoduyla üyeler ucuz ürün alabilecek, alıcıya uygun fiyat verebilecektir. Bu projenin en önemli noktalarından birisi de istihdam modülüne yer verilmesidir. Bu sistemle hem esnaf  sanatkarlar istediği vasıflardaki elemanı bulabilecekler, hem de özellikle kalifiye elemanlar açısından işsizlik sorununun çözümüne bir nebze de olsa katkı sağlanabilecektir. Sistemde neler var? Sistemde  ilçe, mahalle ve sokak bazında mesleğine, sicil numarasına, ünvanına,  adına ve soyadına göre esnaf sanatkarlara yönelik arama yapılabilmektedir. Belirlenen bölgedeki işyerleri isteğe bağlı olarak harita üzerinde ya da liste şeklinde görülebilmektedir. Ayrıca TÜİK’ten alınan, ilçe ya da mahallede yaşayan kadın, erkek toplam kişi sayısı da kullanıcılara sunulmaktadır.  Oda ve işyeri adreslerinin harita üzerinde işaretli olarak gösterildiği  sistemde ulaşım bilgileri de yer almakta, İzmir’de istenilen yere metro, otobüs, vapur gibi araçlarla ulaşımın nasıl sağlandığına dair bilgilere de yer verilmektedir.

Bize sorun bilgiye ulaşım açısından en uzun süren yöntemdir.
Önce aşağıdakileri deneyebilirsiniz.
Bize Sorun