Girişimcilik Kursunda Başarılı Olanlara Sertifikaları Verildi

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği(İESOB) ile birliğe bağlı İzmir Terziler ve Konfeksiyoncular Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından verilen KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılan yaklaşık 600 kişinin sertifikaları Birlik Plaza’da düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

Sertifika Törenine Birlik Başkanı Zekeriya Mutlu, İŞKUR İl Müdürü Kadri Kabak, KOSGEB Kuzey Müdürü Özgür Armaneri, KOSGEB Güney Müdürü Recep Özçevik, İzmir Terziler ve Konfeksiyoncular odası başkanı Mevlüt Turun, ve oda başkanları katıldı.

Bir ülkenin gelişmişliğinin göstergelerinden biri de o ülkenin sahip olduğu girişimcilik potansiyeli olduğunun altını çizen İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu ‘‘Girişimci varsa, işyeri varsa işsizlik azalacak demektir. Sizler de İŞKUR tarafından desteklenen ve KOSGEB ile işbirliği içinde verilen uygulamalı girişimcilik eğitimini alarak iş hayatına atılmayı planlıyorsunuz. İş kurma konusunda farkındalığı artmış, bilgi ve bilinç düzeyi yüksek girişimci adayı oldunuz’ ’dedi.

İş Yeri Açmadan Önce Çok İyi Düşünmelisiniz…

Kuruluş yerini iyi seçmek gerekir. Birliğimizin “Alo Esnaf İzmir Projesi” kapsamında oluşturduğu web sayfasını ziyaret ederek işyeri açacağınız semtte sizinle aynı işi yapan kaç esnaf var görebilirsiniz. Yapılan istatistik çalışmalarına göre işyerini KOSGEB eğitimine katılarak açanların % 90 ı çok kritik olan ilk üç yıl ayakta kalmayı başarıyor. Girişimcilik eğitimine katılmadan açanların ise yaklaşık olarak % 60’ ı bir yıl olmadan işyerini kapatıyor. Bu işletmeler üretim ve kaliteye önem verilmemesi, satış ve hizmet için uygun teknolojinin seçilmemesi, yetersiz işletme sermayesi, kalifiye elemanlarla çalışamama, kaynak yetersizlikleri, kurumsallaşamama, profesyonel yönetim anlayışının olmayışı, stok kontrol yöntemlerinin bilinmemesi, uygun olmayan krediler kullanılması, pazarlama ve satış yetersizlikleri gibi sebeplerden dolayı ayakta kalamıyor ’’ dedi.

Eğitimler 14 Mart’ta Başlayacak.

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da eğitimlerimiz devam edecektir. Bu yıl 750 kişi için planladığımız eğitimlerimizin başvurularını önümüzdeki haftadan itibaren almaya başlayacağız. Son olarak bu kursların gerçekleşmesinde emeği geçen başta hocalarım olmak üzere, İŞKUR’a, KOSGEB Güney ve Kuzey Müdürlüklerine, İzmir Terziler ve Konfeksiyoncular odamıza teşekkürlerimi sunuyorum’’ diye konuştu.

Törende Konuşan İŞKUR İl Müdür Kadri Kabak ‘‘Daha fazla üretmeye, istihdama ve iş yerine ihtiyacımız olduğumuz dönemi yaşıyoruz. Yeni işletmeler kurmak ve faaliyet göstermek için hedef lazım hayal lazım Bu hayalleri gerçekleştirmek için yeni girişicimler lazım ’’ dedi.

KOSGEB Kuzey Müdür Özgür Armaneri ise  ‘‘Sadece girişimci yetiştirmek değil başarılı işletmelere dönüşmesini sağlamayı hedeflememekteyiz. Sertifikalarınızı aldıktan sonra hepinizin KOSGEB müdürlüklerini başvuru yapmanızı bekliyoruz. İş planı hazırlamaktan korkmayınız. KOSGEB uzmanlarınız olarak sizin iş planlarınızda yapmış olduğunuz eksikleri gidermek yardımcı olmaktır. Bizimle iş birliğini içerisinde iş süreçlerinizi yönetin ’’ dedi.

KOSGEB Güney Müdürü Recep Özçevik ise iş planları hazırlarken sektör seçimlerine dikkat etmeleri gerektiğinin altını çizdi.

Törenin ardından başarılı olan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Bize sorun bilgiye ulaşım açısından en uzun süren yöntemdir.
Önce aşağıdakileri deneyebilirsiniz.
Bize Sorun