Esnaflar Avrupa’nın eğitim tecrübesinden yararlanacaklar…

Avrupa’nın eğitim tecrübesinden yararlanacaklar…

 

Avrupa’nın en büyük mesleki eğitim okullarından birine sahip olan  Münster Sanatkarlar Odası (HWK Munster) yöneticileri, esnaf teşkilatının mesleki eğitim çalışmalarını  incelemek ve bilgi alışverişinde bulunmak üzere İzmir’e geldi.

 

Münster Sanatkarlar Odası Başkanı Hans Rath ile Eğitim Koordinatörü Mustafa Schat’a  İzmir’deki mesleki eğitim  merkezlerini gezdiren İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği yöneticileri, Alman heyete kurumun eğitim çalışmalarına ilişkin mini bir brifing de verdi.

 

İESOB’deki toplantıda daha önceden ortaklaşa yürütülen projeler hakkında genel değerlendirmeler yapılırken, Münster Sanatkarlar Odası ile yapılabilecek yeni işbirlikleri ve İzmir Birliği’ne bağlı meslek odalarının eğitim projelerine verilebilecek destekler ele alındı.

 

Münster Sanatkarlar Odası ile İESOB’nin uzun yıllara dayanan ortak eğitim çalışmalarının bulunduğunu hatırlatan İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, ‘Münster Sanatkarlar Odası ile geçmişte başta öğrenci değişim programları olmak üzere pek çok ortak eğitim projeleri gerçekleştirdik. Mesleki eğitim okulu ile haklı bir üne sahip olan Münster Sanatkarlar Odası ile yaptığımız çalışmalarda, İzmir’de verilen mesleki eğitimin kalitesini yükseltmeyi, AB standartlarının yakalanmasını hedefledik’ diye konuştu.

 

Gelişen çağda meslek eğitiminin daha fazla önem kazandığına dikkat çeken Mutlu, ‘Mesleği olmayan, üretmesini bilmeyen bireylerin çoğunlukta oldukları ülkelerin gelişemeyeceğine, aynı şekilde bu toplumlarda huzur ve barış ortamının da yakalanamayacağına inanıyoruz. Bu nedenle eğitim için ayrı bütçeler oluşturuyor, farklı çalışmalar planlıyor, tüm imkanlarımızı kullanarak meslek eğitimini destekliyoruz.

 

Avrupalı partnerlerle planladığımız çalışmalar da bu düşüncelerin ürünüdür. Gelişmiş ülkelerdeki teknolojiyi kendi çırak, kalfa ve ustalarımıza öğretmek,  tecrübelerini artırmak, mesleki yenilikleri takip etmelerini sağlayacak ortamları hazırlamak, küçük işletmelerimizi Avrupalı meslektaşlarının seviyesine ulaştırmak, eğitim çalışmalarımızın temel hedefidir. Avrupa’da önemli mesleki eğitim organizasyonlarına imza atan Münster Sanatkarlar Odası ile uzun yıllara dayanan işbirliğimizde de bu kriterleri gözetiyoruz’ şeklinde konuştu.

 

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu’yu makamında ziyaret ederek temaslarına başlayan Münster Sanatkarlar Odası Başkanı Hans Rath ile eğitim koordinatörü Mustafa Schat, İzmir Birliği’nin çalışmalara önemli destek verdiğini kaydetti.

 

Yeni işbirlikleri planlandı…

 

Alman heyet daha sonra İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu ile Birlik yöneticilerinin  rehberliğinde Bornova Oto Tamircileri Odası’nın üçüncü sanayi sitesinde bulunan Ar-Ge Eğitim Merkezini, İzmir Ayakkabıcılar Odası’nın Işıkkent’teki müzesini ve eğitim merkezini, Selçuk’ta bulunan Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi ile Mesleki Teknik Eğitim Merkezini ziyaret etti.

 

Bornova Oto Tamircileri Odası Başkanı Bülent İşçi, İzmir Oto Tamircileri Odası Başkanı Necdet Heppekcan ile İzmir Ayakkabıcılar Odası Başkanı Yalçın Ata Alman heyete yapılan eğitim çalışmaları hakkında bilgi verdi.

 

Ayakkabıcılar Odası bünyesinde bulunan Ayakkabı Müzesi’ni beğenen Münster Sanatkarlar Odası Başkanı Hans Rath, Almanya’ya özgü ayakkabı modellerini müzede sergilenmesi için İzmir Ayakkabıcılar Odası’na göndereceğini açıkladı.

FOTO ALTLARI:

FOTO 1: İESOB’deki toplantıda yapılacak yeni eğitim işbirlikleri masaya yatırıldı

FOTO 2: 3. Sanayi Sitesi’ndeki Ar-Ge merkezi Alman heyetinin beğenisini topladı

FOTO 3: Işıkkent’te eğitim merkezinde ayakkabı imalatı ve Türk modelleri hakkında bilgiler verildi

Bize sorun bilgiye ulaşım açısından en uzun süren yöntemdir.
Önce aşağıdakileri deneyebilirsiniz.
Bize Sorun