Esnafın 8 Mart coşkusu…

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Kadın Kolları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle esnaf sanatkar kadınlara yönelik etkinlikler düzenledi. İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu da katıldığı etkinlikler, misafirlere kahvaltı ikramı ile başladı.

Kahvaltının ardından Katip Çelebi Üniversitesi Araştırma Görevlisi ve Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Tülin Koç kadın girişimcilere yönelik bir sunum yaptı.  Günün sonunda İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu ile Kadın Kolları Başkanı Gönül Vural Koç’a bir plaket verdi.

İESOB Kadın Kolları Başkanı ve İzmir Emlakçılar Odası Başkanvekili Gönül Vural, çalışan üreten kadın sayısının artırılarak ekonomiye daha fazla katkı sağlanması gerektiğini söyledi.

Emek ve hizmet sektöründe daha fazla kadının yer almasını istediklerini kaydeden Vural, ‘Kadınlar sadece 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün de hatırlanmamalı. Türk toplumunda aile, ailenin içinde de kadının yeri ve önemi büyüktür. Birbirimize ailemize, çevremize ve bütün insanlığa duyduğumuz sevginin hiç azalmaması dileğiyle, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum” diye konuştu.

Esnaf teşkilatının kadının değerini iyi bilen bir kesim olduğuna dikkat çeken İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu ise, ‘Biz sadece 8 Mart’ta değil, yılın 365 günü kadınlarımızın kıymetini biliyoruz. 12. Yüzyıldan bu yana süregelen Ahilik Felsefesi’nde de Kadın Bacı’larımız vardı. O günden bugüne kadınlarımızı başımızın tacı olarak görüyoruz. Onlarla hayatı paylaşıyor, onlardan güç alıyoruz. Bugün kadın kollarımızın etkinliğinde üreten, katkı veren, çalışan emekçi kadınlarımızı ve huzurevlerindeki büyüklerimizi misafir ediyoruz. Büyük keyifle ve gururla izliyorum’ dedi.

Afrin vurgusu

Konuşmasında Türk Silahlı Kuvvetlerin sınır ötesi operasyonlarına da değinen Zekeriya Mutlu, ‘Afrin çıkartmasında terör örgütleri ile çarpışan kınalı kuzularımızın, askerlerimizin saçlarının bir teline bile zarar gelmeden başarılı olarak evlerine, ailelerine kavuşmalarını, eşleriyle, anneleriyle, kızlarıyla kucaklaşmalarını gönülden arzu ediyoruz. Gönlümüz, aklımız, sevgimiz onlarla beraber’ şeklinde konuştu.

Fotoğrafların devamı için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz

Esnafın 8 Mart coşkusu…

 

Bize sorun bilgiye ulaşım açısından en uzun süren yöntemdir.
Önce aşağıdakileri deneyebilirsiniz.
Bize Sorun