Ege Bölgesinin En büyük Girişimcilik Proje Yarışması Girişim Kampüsü 4.Kez Başlıyor...

Ege Bölgesinin En büyük Girişimcilik Proje Yarışması Girişim Kampüsü 4.Kez Başlıyor... 
İmza töreninde konuşan İESOB Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya MUTLU ' İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) akıl, bilim ve hukukun ışığında üyelerine yol göstermek, değişen sosyo-ekonomik ve sosyo-kültürel koşullar ile teknolojik gelişmelere uyum sağlamalarına destek vermek amacı ile varlığını sürdürmektedir. 
İESOB, üyelerimize verdiğimiz hizmetlerin yanı sıra toplumun tüm kesimlerinin, böylelikle de ülkenin gelişmesi adına gerçekleştirilen bu tür faaliyetlerde her fırsatta yer almaya çalışmaktadır.
LİYAKAT Derneği, Ege Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, Bornova Belediyesi ve kurumumuz ortaklığında, İzmir Kalkınma Ajansı’nın da destekleriyle yürüttüğümüz Girişimcilik Kampüsü Projesinin bu yılki ayağında yer almaktan memnuniyet duyuyoruz. Öyle ki gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğin sosyal, akademik, yerel yönetim, meslek kuruluşu ve kamu ayağının olması, bu ortaklık doğrultusunda ne denli önemli bir oluşum olduğunu göstermektedir.
Ülkelerin gelişmişliğini veya geri kalmışlığını açıklayan göstergelerden biri, o ülkenin sahip olduğu girişimcilik potansiyelidir. Dünyada ve Türkiye’de girişimciliğin önemi, işsizlik oranındaki artışa paralel olarak artmakta, girişimci ve işyeri varsa işsizlik azalmaktadır.
Girişimcilik; yenilikleri yakalama, fırsatları değerlendirme ve tüm bunları hayata geçirme, vizyon, değişim ve yaratıcılık unsurlarını içeren dinamik bir süreçtir. Girişimci olmak için öncelikle bu unsurların bir araya gelmesi gerekmektedir. Girişimciler çizdikleri vizyon doğrultusunda yeni fırsatları değerlendirerek, ekonomik anlamda değer yaratıp ülke kalkınmasına katkı sağlamaktadırlar. Ancak burada altının çizilmesi gereken en önemli husus değişen ve gelişen dünyaya ayak uydurmanın gerekliliğidir. Geçmişte yaratılan birçok ürün ve hizmet artık bambaşka modellerle karşımıza çıkmaktadır. Bu noktadan hareketle gerçekleştirilmesi planlanan tüm yapılar da bu gerçekle paralel, yani müşteri talep ve beklentileri üzerine kurulmalıdır.
Girişimciliği teoride ve pratikte bizzat yaşayan esnaf sanatkar teşkilatı da, yeni fikirlerin ortaya koyulduğu, gençlerin ve kadınların iş dünyasında daha fazla varolabilmelerinin önünün açıldığı bu projede katkı koymaktan mutluluk duymaktadır. Emeği geçen tüm paydaşlara teşekkürlerimiz sunuyoruz.' dedi.
ÖDÜLLÜ GİRİŞİM KAMPÜSÜ PROJE BAŞVURULARI BAŞLIYOR
Girişim Kampüsü Projesi'ne 18 yaşını doldurmuş, daha önce hiç bir yarışmada ödül almamış iş fikirlerinin yer aldığı proje başvuruları 22 Ocak 2016 tarihine kadar www.girisimkampusu.com adresinden gerçekleştirilebilecek.
Her yıl girişimcilik projesini hayata gerçimek isteyen yüzlerce adayın başvurduğu Girişim Kampüsü projesi; Jüri değerlendirmesi sonucunda bu yıl da ilk üç dereceye giren iş fikrine ve bir sosyal girişimcilik projesine toplam 15.000 TL para ödülü verecektir.

 

Bize sorun bilgiye ulaşım açısından en uzun süren yöntemdir.
Önce aşağıdakileri deneyebilirsiniz.
Bize Sorun