26. Vergi Haftası

Mutlu : ‘Vergi görevini yerine getirmeyi vatan borcu sayıyoruz’…

26. Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu’yu ziyaret eden İzmir Vergi Dairesi Başkanı Rıfat Engin, verginin toplumsal yaşamdaki önemine değindi.

Her yıl Şubat ayında Vergi Haftası etkinliklerini gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Rıfat Engin, her faaliyetlerinde kendilerine destek olan İzmir Birliği yöneticilerine teşekkür etti.

Engin,   ‘Hafta etkinliklerimizle vatandaşlara vergi vermenin önemini hatırlatmak, vergi bilincini pekiştirmek istiyoruz. Bu yıl geleceğimizin teminatı çocuklarımıza ayrı bir önem verdik. Okul öğrencilerini vergi dairelerinde gezdirerek, yapılan işlemler hakkında onlara bilgi veriyoruz. Böylece geleceğin işadamlarına vergi bilincini şimdiden aşılamaya çalışıyoruz’ dedi.

Esnaf teşkilatı üyelerinin vergi görevlerini yerine getirmeye büyük özen gösterdiğini belirten İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu ise, ‘Vergi gelirleri, ülkedeki toplam gelirlerin yüzde 85’ini teşkil ediyor. Bunu biliyor ve Ahilik terbiyesi içinde vergi ödeme görevini bir vatan borcu olarak kabul ediyoruz’ dedi.

Beyana yönelik vergilerin artırılması gerektiğini ifade eden Mutlu, ‘Vergi tahsilatlarının artması,  ülke kalkınması, toplumsal refahın sağlanması açısından son derece önemli. Tahsilat oranlarında İstanbul’u bir kenara koyarsak İzmir Türkiye’de birinci sırada geliyor. Bu başarıdan memnunuz, gurur duyuyoruz, sizlerin bu konudaki çabalarınızı da desteklemeye devam edeceğiz.’ şeklinde konuştu.

 

Bize sorun bilgiye ulaşım açısından en uzun süren yöntemdir.
Önce aşağıdakileri deneyebilirsiniz.
Bize Sorun