İESOB Nitelikli İşgücü Programları Projesi

Mutlu geleceğin esnaf sanatkarlarına seslendi:

‘İnovasyona, bilgiyi ve teknolojiyi kullanmaya öncelik verin’

İzmir Kalkınma Ajansının 2013 yılında açmış olduğu “Okul Öncesi ve Mesleki Eğitim Mali Destek” Programı çerçevesinde gerçekleştirilen  İESOB Nitelikli İşgücü Programları Projesi neticelendi. Bir yıldır süren projede eğitim gören  105 öğrenci Birlik Plaza Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle sertifikalarını aldılar.  Törene İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, çok sayıda oda başkanı ile İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Murat Yılmazçoban katıldı. Öğrenciler daha sonra düzenlenen koktelyde törene katılan oda başkanları ve firma yetkilileri ile de görüşme fırsatını yakaladılar.

İşkur’un işgücü piyasası analizi istatistiklerinden yararlanarak belirlenen Yenilenebilir Enerji, Mobilya Döşeme ve Metal Teknolojileri alanlarına nitelikli ara eleman  sağlamayı hedefleyen İESOB Nitelikli İşgücü Programları Projesi için Birlik Sarayı’nın 4. Katı restore edilerek modern bir mesleki eğitim merkezine dönüştürüldü.

Birlik Sarayı’nda oluşturulan 3 atölyede tamamlanan eğitimlerden sonra kursiyerler pratik uygulama için Bornova Mimar Sinan EML’de Mobilya döşeme, Buca EML’de Metal Teknolojileri ve İESOB EML’de ise Yenilenebilir enerji atölyelerine devam etti.

Projenin devamlılığını sağlamak amacıyla  Bornova Mimar Sinan EML’de Mobilya döşeme, ve İESOB EML’de Yenilenebilir enerji alanlarında bölüm kurma girişimleri bulunduğunu hatırlatan İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Birlik Sarayı’ndaki Eğitim Merkezinde de KOSGEB girişimcilik eğitimleri verilmesinin planlandığını söyledi.

Toplam bütçesi 764 lira olan projenin yaklaşık 77 bin lirasını İESOB’un  karşıladığını belirten Mutlu,  törene katılan öğrencilere seslenerek inovasyon ve katma değer sağlayan ürünlerin imalatına önem vermelerini istedi.

Yaşanan çağda bilginin önem kazandığına dikkat çeken Mutlu, ‘Çok sayıda tırlarla ihraç ettiğimiz pamuğun yerine bir kamyonet dolu cep telefonu çipi ithal ediyoruz. Bu da bilginin, bilgi ile üretilen teknolojik ürünlerin ne kadar değerli olduğunu gösteriyor. Gelecekte yenilikçi, bilgiyi kullanarak katma değer sağlayan ürünlere yönelmenizi istiyorum. Artık ne iş olsa yaparım devri bitti, mesleğini iyi yapan elemanların arandığı dönem başladı.’ diye konuştu.

Ekonominin iyi sinyaller vermediğini ifade eden Başkan Mutlu, ‘İthalata ve borçlanmaya dayalı büyüme modeli artık miadını doldurmakta ve yeni bir kalkınma stratejisine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu noktada  yerli ve inovatif üretimi teşvik etmek, nitelikli işgücüne yatırım yapmak önem kazanmaktadır. Projemizin temelinde bu düşünce yatıyor. Özel sektör ortaklarımız ve diğer firmalar kursiyerlerimizi istihdam edeceklerdir. Genç kardeşlerimden  meslek hayatlarında ahilik felsefesi ilke edinmelerini istiyor ve onlara başarılar diliyorum. ‘ dedi.

 

İESOB’nin proje ortakları

-        İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü,

-        Konak İŞKUR Hizmet Müdürlüğü,

-        Gediz Üniversitesi,

-        İzmir Marangozlar, Mobilyacılar ve Bilumum Ağaç İşleriyle Uğraşanlar Odası,

-        İzmir Elektronikçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası,

-        İzmir Demirişleri Odası,

-        İESOB Endüstri Meslek Lisesi,

-        Buca Endüstri Meslek Lisesi,

-        Bornova Mimar Sinan Endüstri Meslek Lisesi,

-        LÖHER Asansör,

-        Kutlu Enerji,

-        Konfor Mobilya

Bize sorun bilgiye ulaşım açısından en uzun süren yöntemdir.
Önce aşağıdakileri deneyebilirsiniz.
Bize Sorun