|
64. Accenta Ticaret Fuarı Belçika'nın Gent Şehrinde Gerçekleştirildi. |
|
|
|
İzmir Esnafından fuar jesti…
12-20 eylül 2009 tarihlerinde Belçika’nın Gent şehrinde gerçekleştirilen 64. Accenta Ticaret Fuarı'na İzmir esnafı damgasını vurdu. İzmir’in onur konuğu olduğu fuarda stant açan İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, ikramlarıyla ve tanıtımıyla ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, Birliğin standını ziyaret eden Belçika Başbakanı Herman Van Rompuy ile Gent Belediye Başkanı Daniel Termont’a nazar boncuğu takarak, Atatürk portresinin işlendiği el halıları hediye etti.
|
|
Mutlu’dan Belçika Başbakanına hediye…
İzmir Birliği açılış töreninden sonra Belçika Başbakanı Herman Van Rompuy, Gent Belediye Başkanı Daniel Termont, Belçika'daki Türk senatör Fatma Pehlivan, Türkiye'nin Belçika Büyükelçisi Fuat Tanlay, Belçika Güzeli seçilen Zeynep Sever, İzmir Valisi Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Necip Kalkan’dan oluşan protokol heyetini standında konuk etti.
|
| İESOB standının ziyareti sırasında Başkan Zekeriya Mutlu Belçikalı yöneticilere İzmir’in ünlü kuruyemişlerinden ikram etti. Başbakan Rompuy ile Belediye Başkanı Termont’a birer nazar boncuğu da takan Mutlu, Belçikalı konuklarına Atatürk portresinin işlendiği el halısı hediye etti. Başbakan Rompuy, Atatürk işlemeli halının hediye edilmesinden büyük onur duyduğunu belirtti.
Atatürk’ün yüzyılın en büyük dehaları arasında bulunduğunu açıklayan Herman Van Rompuy, ‘Geçmişte büyük işler başararak dünya tarihine geçmiş bir liderin sanat eseri olan portresini evimin en güzel köşesine asacağım. İzmir Esnafının başkanı Zekeriya Mutlu bana gerçekten de çok anlamlı ve değerli bir hediye verdi. Küçük işletmeler Belçika’da toplumsal değerlere sahip çıkan bir kesimi oluşturuyor. Sayın Mutlu’nun hediyesi Türkiye’deki küçük işletmelerin de aynı özelliklere sahip olduğunu bize gösterdi’ diye konuştu.
|
|
İESOB’nin hediyeleri ilgi gördü…Fuarı değerlendiren İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu ise, Gent kentinin yönetiminde Türk nüfusunun etkin rol oynadığına işaret etti.
İzmir’in onur konuğu olduğu fuarda önemli kazanımlar elde edildiğini kaydeden Mutlu, ‘Türklerin yönetimde etkin olduğu Avrupa kentlerinde düzenlenecek fuar ve tanıtım faaliyetleriyle hem İzmir’i hem de Türkiye’yi Avrupalılara daha iyi tanıtabiliriz.
|
|
Gent şehrindeki ticari fuarla da Türkiye-Belçika arasındaki diplomatik, sosyal ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi konusunda önemli adımlar atıldı. Toplam 7 holde ve 44 bin metrekare alan üzerinde düzenlenen görkemli fuarda İzmir 360 metrekarelik bir stantta yer aldı. Avrupalılar hala bizi doğru tanımıyor. Bu tip etkinlikler Türkiye için önemli fırsatlar yaratıyor’ dedi.
|
|