İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği
Ana Sayfa Cuma, 18 Mayıs 2012
Bize Sorun
bizesorun
Odalar İçin KOSGEB
odalaricinkosgeb
Aloesnaf
aloesnaflogo
T.C. İzmir Valiliği
Ahilik Kültürü
ahilik
Birlik Otel
birlikhotel 
İESOB Meslek Lisesi
thumb_esob_okul
 
21 Mayıs Dünya Süt Günü Kutlandı...

dsc_0343

Dünya Süt Günü İzmir’de İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde farklı bir etkinlikle kutlandı. Önce öğrencilere sütün faydaları anlatıldı, ardından yoğurt yeme yarışması düzenlendi.

 

Okul bahçesinde düzenlene törene İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekilleri İbrahim Bayram,  Selahattin Arslan, Yoğurtçular ve Sütçüler Odası Başkanı Nurettin Aydın ile Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri ve öğrenciler katıldı.

Devamını oku...
 
Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan ziyaret...

sgk1Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mustafa Keskin, Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri çerçevesinde İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne de ziyarette bulundu.  

İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, İESOB Başkanvekili İbrahim Bayram ve yönetim kurulu üyesi Nejdet Durmuş’a kurumun çalışmaları hakkında bilgi veren Mustafa Keskin, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun vatandaş odaklı çalışmalar yaptığını söyledi. 

Devamını oku...
 
İzmir Esnafından Adalara çıkarma...

rodosYunan adaları ile İzmir arasında ticari köprünün kurulmasını amaçlayan İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) ve İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD) yöneticileri Rodos’ta temaslarda bulundu.

İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu ile Başkanvekilleri Hilmi Kurtoğlu ve Selehattin Arslan’ın da yer aldığı Rodos heyeti, İZİKAD başkanı Şehnaz Yılmaz, dernek yöneticisi Berrin Demirtaş ile İZİKAD üyesi iş kadınlarından oluştu. 

Devamını oku...
 
Mutlu, 'Plan olumlu ancak detayların bir an önce belirlenmesi gerekli'...

_dsc0052Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından açıklanan, ESDEP planı hakkında görüşlerini açıklayan İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, açıklanan planı olumlu karşıladıklarını ancak uygulanma şeklinin de vakit geçirilmeden somut olarak ortaya konması gerektiğini belirtti.

 

Tabana yayılmalı…

İzmir Birliği’nin daha önce esnaf sanatkarların sorunları ve çözüm önerileri hakkında çalışmalarda bulunduğunu hatırlatan Mutlu, ‘‘7 ana başlık ve bunlara ilişkin 30 alt başlıktan oluşan ve Esnaf ve Sanatkarlar Değişim, Dönüşüm ve Destek Strateji Belgesi Eylem Planı, Birliğimizin çalışmalarında dile getirdiği önerilerle örtüşüyor.

Devamını oku...
 
İESOB'ye Veda Ziyareti...

dsc_0009Beş yıldır İzmir’de vergi dairesi başkanlığı yaptıktan sonra yeni görevine atanan Mustafa Bulut, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu’ya veda ziyaretinde bulundu.

 

Ziyarette Birlik Başkanı Zekeriya Mutlu, esnaf sanatkar kesimine verdiği katkılardan dolayı Mustafa Bulut’a bir plaket verdi.

 

Avrupa’da bir büyükelçiliğe mali müşavir olarak atandığı öğrenilen Bulut, İzmir’de görev yaptığı süre boyunca esnaf teşkilatı ile verimli işbirlikleri yaptıklarını kaydetti. 

Devamını oku...
 
Vergide Oranlar ve Gecikme Faizleri Düşürülmeli...

vergİzmir Vergi Dairesi Başkanlığı’nın düzenlediği panelde konuşan İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, gecikmiş vergi borçları için kolaylıklar beklediklerini dile getirdi.

 

Esnaf kesiminin bir ‘af’ talebinde bulunmadığına dikkat çeken Mutlu, ‘Gecikmiş vergi borçlarına enflasyon oranında faiz uygulanması daha doğru olacaktır. Ayrıca vergi oranlarının düşürülmesi ve mükellef tabanının genişletilmesi hem vergi tahsilatını artıracaktır hem de işletmeleri vergi ödemeye özendirecektir’ dedi. 

Devamını oku...
 
Dostluk Festivaline Esnaf Desteği...
img_0002

Türk-Alman Dostluk Derneği, İESOB’nin katkılarıyla 2. Dostluk Günleri Festivali’ni gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

 

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu’yu makamında ziyaret eden Türk-Alman Dostluk Derneği Başkanı Nevin Can,  Mayıs ayında düzenlenecek 2. Dostluk Günleri Festivali için Mutlu’dan destek istedi. 

Devamını oku...
 
Esnaf Haksız Rekabeta Karşı...
_dsc0052

Türkiye’de uzun süredir büyük alışveriş merkezlerinin ve hipermarketlerinin işleyişlerini düzenleyecek yasanın eksikliğinin hissedildiğine dikkat çeken İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu,  yasanın yürürlüğe girmesi için İzmir Esnaf Teşkilatı’nın 15 yıldır mücadele verdiğini hatırlattı.

 

İESOB’nin onursal başkanı ve İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam’ın da esnaf yöneticisi olduğu yıllarda verdiği mücadeleyi hala sürdürdüğünü kaydeden Mutlu, ‘Esnaf sanatkarlar büyük alışveriş merkezlerinin, hipermarketlerin çalışmasına karşı değildir. Esnaf sanatkar haksız rekabete karşıdır. Esnaf sanatkarlar kuralsızca çalışan büyük mağazaların, küçük işletmelere karşı yürüttüğü haksız rekabetin önlenmesini beklemektedirler. 

Devamını oku...
 
Kurtoğlu 5. kez Başkan seçildi...
hilmi_kur

1996’dan bu yana Menemen Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı görevini yürüten İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkan Vekili Hilmi Kurtoğlu, rakipsiz gittiği kongrede 5. kez Menemen Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı seçildi.

 

Menemen Belediye Kültür Merkezi’nde yapılan kongreyi; CHP MYK Üyesi İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu ve Birlik Yöneticileri, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ve İESOB’ne bağlı 131 Oda Başkanı’nın tamamına yakını izledi. Menemen’den kamu kurum ve kuruluşları yöneticileri ile Oda üyelerinin de kongreye ilgisi yoğun olunca 420 kişilik salon yetmedi.

Devamını oku...
 
<< Başlangıç < Önceki 11 12 13 14 15 16 Sonraki > Son >>

Sonuçlar 121 - 130 / 157
 
Zekeriya Mutlu Haftalık Köşeyazısı
 
 zm2

Büyük alışveriş merkezleri şehirleri kuşatıyor

Duyurular
Esnaf Kredisi Faiz Oranları


İESOB- Denizbank işletme kart protokolü anlaşmalı akaryakıt istasyonları listesi


KOSGEB İzmir Kuzey Hizmet Merkezi Müdürlüğü KOSGEB Desteklerine İlişkin Bilgilendirme Toplantıları


4/B sigortalılarının Bilgilendirilmesi


TCI NETWORK KONFERANSI TANITIMI


IESOB
KOSGEB Kredi Faiz Desteği
kosgeb_basvuru
Kamu İhale Kurumu

   Kamu İhale Kurumu
   

İzmir Kalkınma Ajansı
izka_logo
EXPO 2020 İZMİR
expo2020
İzmir Bölge Planı
 izmir_bolge_plani_logo
Alo Gıda Hattı

Gıdaya ilişkin her türlü şikayet veya taleplerinizi iletebileceğiniz
174 Alo Gıda Hattı hizmete açılmıştır.
www.alo174.gov.tr 

Yayınlarımız

pdf İzmir İli Sınırları İçinde Güzergah İzin Belgesi ile Yapılan Toplu Taşıma Hizmetlerinin İyileştirilmesi Etüdü 191.85 Mb

proje01
TCI Konferansı
akdneizkonferansi
Ziyaretci Sayısı